Дуже часто люди, обравши систему відеоспостереження, намагаються заощадити на її монтажі. Пам'ятайте, що правильно вибрана система відеоспостереження ще не говорить про те, що вона виконуватиме свої функції. Дуже багато залежить від правильного монтажу вибраної системи відеоспостереження. І за таким монтажем краще звернутися до спеціалізованої компанії, яка має великий досвід робіт та відмінне портфоліо. Звичайно, багато хто може сказати, та що там складного, я і сам можу встановити. Але, як показує практика, у 99% випадків слово можу закінчується на виході з офісу компанії.
Приведемо найпоширеніші помилки монтажу систем відеоспостереження:
Встановивши подібну камеру на таку висоту, Ви максимум побачите колір куртки злочинця або отримаєте так званий ефект тім'ячка. Пам'ятайте, що така установка використовується для функції загального огляду. Такі камери просто покажуть, з якого боку прийшов/приїхав об'єкт спостереження і в якому напрямку зник. Говорити про деталізацію зображення тут безглуздо: жодних осіб, номерів і деталей того, що відбувається, ви не побачите. Навіть якщо використовувати камери з роздільною здатністю 8Mp. Монтаж камери на такій висоті допустимий при виконанні однієї умови: ви обов'язково будете використовувати дублюючі камери на висоті 3м.
Приведемо найпоширеніші помилки монтажу систем відеоспостереження:
1. Висота монтажу камери
Дуже часто люди думають, що чим вище вони поставлять камеру, тим більше в неї буде огляд. І встановлюють камеру на висоту третього поверху із розташуванням під дах. І причому у 95% випадків при цьому використовують камеру з фіксованим об'єктивом 2.8 чи 3.6 мм. При цьому люди забувають, або просто не знають, що зона розпізнавання обличчя у таких камер - 5 метрів.Встановивши подібну камеру на таку висоту, Ви максимум побачите колір куртки злочинця або отримаєте так званий ефект тім'ячка. Пам'ятайте, що така установка використовується для функції загального огляду. Такі камери просто покажуть, з якого боку прийшов/приїхав об'єкт спостереження і в якому напрямку зник. Говорити про деталізацію зображення тут безглуздо: жодних осіб, номерів і деталей того, що відбувається, ви не побачите. Навіть якщо використовувати камери з роздільною здатністю 8Mp. Монтаж камери на такій висоті допустимий при виконанні однієї умови: ви обов'язково будете використовувати дублюючі камери на висоті 3м.